fbpx

Gott nytt år!

Ett är har nu gått, ett år som vi med både glädje och sorg nu ser tillbaka på. 💖 Ett axplock från året som gått….

Akutgruppen har under 2019 räddat helt otroliga 108 kissar! Många från ett liv i misär och död.

I vårt arbete jobbar vi både förebyggande och med akutfall. Det stora förebyggande arbetet under året har varit en kattkoloni i Skåne, där vi tagit emot många katter för att placera ut dem i egna trygga hem. Det akuta arbetet har ibland varit av den art att vi jobbat urakut. Polisen ringer, veterinärer ringer, allmänheten ringer… vi avbryter allt för att rädda just den nödställda kissen.

På försommaren kom flera mammor med sina ungar, även ett flertal moderlösa kattungar. Eller de fem ungarna som var bortslängda i en papplåda, som om de var skräp.
Emelie, dräktig och utkastad, födde fyra ungar nästan omgående i jourhemmet, en överlevde – lilla Lycka. Ragnar som gått ute i cirka ett år, Alfrida som kommer från ett missbrukarhem med sin mamma, Tilly och hennes små ungar och dottern Tindra som hade egna barn, Hillevi med döttrarna Alicia och Asta som hade fått egna ungar. Monica lämnad att dö i en bur. Kissar som Snuttan som hade en tid inbokad för avlivning. Listan kan göras lång, alla våra kissar har sin historia, det här är bara några av de kissar som satt spår i våra hjärtan under året. Nu har många nya kommit, det är även de, födda i många fall på försommaren.

Varje enskild katt som vi får in sätter spår i våra hjärtan 💘 och vi glädjes så otroligt mycket när en kisse flyttar till sitt förallt-hem, till sin egen matte/husse och också intar deras hjärtan och hem. 💞

Vi minns lilla fina Stumpan som efter många år lämnade oss för att vandra över regnbågsbron och förenas med sin bror Snucke. Vi minns er små vänner!

Vill ni hjälpa oss att hjälpa fler? Adoptera eller bli jourhem, det är ofta lättare att ta två katter då de har så mycket att ge varandra. Bli volontär, vi behöver bli fler som kan hjälpas åt. Läs på vår hemsida om vad det innebär att vara volontär. www.akutgruppen.com/stod-oss/
Vi vill passa på att tacka alla som på olika sätt bidragit till att vi kunnat hjälpa och kan hjälpa så många katter. 😻 TACK!

Inför 2020 önskar vi att fler av våra kissar hittar sin hussar/mattar som älskar dem ovillkorligen.

Akutgruppen önskar ALLA ett gott nytt år!
——————————————————————
Akutgruppen är en ideell no-kill-förening.
För att skänka en gåva:
Swish: 1236931729
Plusgiro: 58 84 73-9
Bankgiro: 727-2982
Alla pengar går oavkortat till nödlidande katter! Varmt tack! ❤
www.akutgruppen.com

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Blog at WordPress.com.