Här är du:Hur man undviker att maten fryser till isNär man vill mata förvildade katter som vistas ute i kylan på vintern, så är det viktigt att man ger riktigt energirik mat med en hel del fett. Helst blötmat, eftersom det kan vara svårt för dem att få i sig tillräckligt med vätska.
Ett dilemma man ställs inför är att maten, när det är riktigt kallt, snabbt fryser till en isklump som katterna inte kan äta.
Det finns en metod du kan använda, som håller maten en bra bit över fryspunkten i några timmar, och den bygger på kemiska värmepåsar och enkla plastbyttor.


En kemisk värmepåse innehåller kemikalier som reagerar med varandra när de blandas, och reaktionen gör att de håller en temperatur av ca 50 grader under 6-8 timmar.
De som visas här har köpts på Claes Ohlson för 49:-/4st. Artikelnummer 34.1976-9 Värmepåse "hot spot".


Börja med att skaka påsen kraftigt, så att kemikalierna blandas, och den kemiska, värmealstrande processen kommer igång. Det tar ca 5 minuter innan påsen blir varm. Påsarna jag använder här är självhäftande, för att kunna sättas fast på kroppen vid ömmande muskler och leder.


Sätt fast påsen med hjälp av den självhäftande sidan på undersidan av en stapelbar plastbytta som är gjord för att värma mat i micron. Den är gjord att klara temperaturer på hundra grader eller så, så den kommer inte att smälta eller deformeras av värmen.


Nu sätter du ner byttan i en annan tom bytta, så har du skapat ett värmehållande kärl som motverkar djupfrysning. Jag har provat metoden i 8-10 minusgrader, och den höll maten frostfri och vattnet flytande under 5-6 timmar.


Lycka till med utfodringen!


Fler artiklar

Dela
Det här är några av de
katter som behöver hem,
klicka här för att se fler.Curry

Fräsen

Thelise

Max

Belz

Steve Purrington


Artiklar

Antal besökare

Totalt: 3329795
I dag: 292Jourtelefon: 070 402 76 12Vi stöder Akutgruppen

Swish: 1236931729
Plusgiro: 58 84 73-9
Bankgiro: 727-2982
Alla pengar går oavkortat till nödlidande katter!
Org.nr: 802458-0287


[Jourhem] [Administrera] [Sitemap]
© 2009-2013 Akutgruppen - Design Roland Johansson efter en idé av Niklas Wanjura