Här är du:Kattsäkra sommaren!


När sommaren närmar sig med värme och solsken vill nog de flesta kunna njuta av sin balkong och öppna dörrar och fönster - tänk så härligt!

Om du vill njuta så vill säkert din kisse också det, men då gäller det att tänka till lite - en fallolycka eller rymning sker fortare än du blinkar. Den som följer efterlysningsgrupper här på Facebook ser hur desperata efterlysningar och notiser om upphittade (och tyvärr alltför ofta överkörda) katter formligen väller in nu!

Vad kan du då göra för att din pälskling ska få uppleva sommaren utan att utsättas för fara? Turligt nog finns det flera sätt!

- Sätt ett nät för balkongdörr och/eller fönster så kan du vädra och kisse kan njuta av sommardofter och fågelkvitter.
Här finns tips på hur du kan tillverka en nätdörr.

- Glasa eller näta in din balkong. Många vet nog inte att det är lag på detta för balkonger där katter vistas och som är 5 meter eller högre. Vi rekommenderar dock varmt att säkra ALLA balkonger, både pga olycks- och rymningsrisk!
Här kan du läsa en förtvivlad mattes historia och få mer information och här finns bla. tips på bra och dåliga nät. Om du glasar in balkongen, sätt gärna in ett nät för något av fönstren ändå så det kommer in luft och sommar på balkongen.

- Ta ut katten i sele. Det är dock väldigt viktigt att vänja katten vid sele successivt och inomhus innan du tar ut henne eller honom annars kan katten få panik och slita sig lös ute med alla faror som det innebär.

- Bygg en fin kattrastgård på tomten. Det kräver lite arbete och utrymme men har du möjlighet är det ett härligt och säkert sätt för din katt att få uppleva sommaren! Bara fantasin sätter stopp för inredningen! Använd tex. olika föremål att klättra upp på; en stubbe, en hylla, ett gammalt bord. En planka kan leda från ett öppet fönster rakt ut i rastgården så katterna kan gå in och ut som de vill.

Vi önskar alla en härlig och trygg fortsatt vår och sommar!

PS. Har du fler tips på hur man kan kattsäkra sommaren?
Maila oss!
Fler artiklar

Dela
Det här är några av de
katter som behöver hem,
klicka här för att se fler.Curry

Fräsen

Thelise

Max

Belz

Steve Purrington


Artiklar

Antal besökare

Totalt: 3329838
I dag: 335Jourtelefon: 070 402 76 12Vi stöder Akutgruppen

Swish: 1236931729
Plusgiro: 58 84 73-9
Bankgiro: 727-2982
Alla pengar går oavkortat till nödlidande katter!
Org.nr: 802458-0287


[Jourhem] [Administrera] [Sitemap]
© 2009-2013 Akutgruppen - Design Roland Johansson efter en idé av Niklas Wanjura