Här är du:Hilding var hemlös i många år


Detta är berättelsen om katten Hilding-Vilding.En dag ringde en kvinna på akutmobilen. Hon hade vintern 06 hittat en liten snötäckt katt på sin trapp utanför huset. Katten som hon döpte till Hilding-Vilding var frusen och mager.

Sedan den dagen hade kvinnan matat Hilding varje dag, och försökt få honom att få lite hull inför vinterarna med hjälp av grädde och annan fet mat. Hilding är förmodligen född utomhus, kanske är han en av ungarna i en kull från en övergiven tamkatt, eller en i flera generationer hemlösa
och förvildade katter. Kanske var han en av alla kattungar som folk tröttnar på efter ett tag.

Mellan kvinnan och Hilding växte sakta ett förtroende fram, och tillslut fick kvinnan sitta jämte honom på trappen då maten ställdes fram. Däremot fick hon inte röra honom. Kvinnan berättade även att hon och grannarna trott att fåglar eller andra djur varit på soptunnorna i området, men
förstod snart att det förmodligen varit Hildings desperata jakt på mat som resulterat i utrivna sopor.

När kvinnan ringde var hon väldigt orolig för Hilding, och berättade att de planerat att flytta och inte kunde ta med honom eftersom hennes egna katter och Hilding inte gick ihop. Vem skulle ta hand om Hilding? Skulle de inte kunna flytta nu?

Hildings historia berörde mig djupt och tanken på att han än en gång kanske skulle bli lämnad och övergiven kändes inte rolig. Kvinnan fick därför låna en fälla av Akutgruppen och skulle ringa mig när Hilding var infångad. Hilding satt snart där och fick åka med till veterinären. Hilding var
trots sin undervikt en väldigt stor och en katt med mycket attityd, vilket fick mig att tycka det var ganska läskigt att hantera honom. Oj vilka fräsningar! Kommer han någonsin bli tam?

Hos veterinären sövdes han. Han var snuvig och tovig och full med fästingar. Vi fick raka bort de värsta tovorna vilket resulterade i att Hilding såg ut som om han hamnat under en gräsklippare. I jakten på de cirka 30 fästingarna vi hittade i pälsen såg vi att huden överallt var ärrad och sårig, Hilding hade förmodligen varit en riktig slagskämpe och kämpat hårt med både matjakt och i arbetet med att vakta sitt revir. Hilding kastrerades, fick vaccination och antibiotika mot sin förkylning. Vi kunde inte öronmärka honom eftersom hans öron var täckta av ärrvävnad, så det
blev chipmärkning istället. Hilding vägde 5 kg vid infångandet och var då mager. 1-2 kg till skulle
behövas för att Hilding skulle vara normalviktig. Vår Hilding är en riktig bjässe!

Hilding flyttade in hos mig och låg mestadels under sängen de första veckorna men började successivt kika ut först på nätterna, och sedan även på dagarna när jag inte var hemma.

Hilding fick efter några månader utan större framsteg flytta till två andra volontärer i gruppen med mer tid för socialiseringsarbetet. Där skulle även Hilding kunna röra sig på en större yta och bli tvungen att träffa på oss läskiga tvåbeningar lite oftare.

Hildings nya hem märkte att Hilding var väldigt svag för skinka och började med det som belöning locka ut Hilding allt oftare.Så småningom och med mycket tålamod kunde akuthemmet närma sig Hilding medan han var upptagen att mumsa skinka eller tonfisk. Ibland vågade han sig på att äta ur handen, och en strykning över ryggen gick också det bra ibland.

Efter mycket arbete, tid och tålamod har nu akuthemmet äntligen fått börja klappa Hilding, som njuter i fulla
drag av sitt liv som trygg innekatt. Han kan sova i soffan även om det sitter någon där, och lunkar nedför trappan om det vankas godsaker. De andra katterna i hushållet har stor respekt för Hilding som är både stor och förmodligen ganska gammal.Hilding har gått från Hilding-Vilding till bara Hilding.

Hilding togs in i början av 2008 om jag inte missminner mig, så ca 2 år har det tagit för honom att börja lita på oss människor.

När man ser de här bilderna känns det svårt att vara motståndare till att ta in och socialisera skygga katter.

Jag tror Hilding tycker det har varit värt det, vad tror ni?Fler artiklar

Dela
Det här är några av de
katter som behöver hem,
klicka här för att se fler.Curry

Fräsen

Thelise

Max

Belz

Steve Purrington


Artiklar

Antal besökare

Totalt: 3329809
I dag: 306Jourtelefon: 070 402 76 12Vi stöder Akutgruppen

Swish: 1236931729
Plusgiro: 58 84 73-9
Bankgiro: 727-2982
Alla pengar går oavkortat till nödlidande katter!
Org.nr: 802458-0287


[Jourhem] [Administrera] [Sitemap]
© 2009-2013 Akutgruppen - Design Roland Johansson efter en idé av Niklas Wanjura