Här är du:Hur vi arbetar, del 2


Vi arbetar mycket ute på "backen", d.v.s. att vi sitter ute med fällor när katter ska fångas in. Vi blir tipsade av människor var det t.ex. finns en kattkoloni eller skadad katt - sen åker några av oss ut, kollar läget - hör med människor om katterna blir matade o.s.v. Efter det riggas fällor och vi sätter oss en bit ifrån och övervakar - denna väntan kan bli väldigt lång och tråkig ibland. Ibland får vi åka därifrån utan katt och återkomma en annan dag. Det är väldigt viktigt att man övervakar fällan så att en katt inte får sitta instängd i den flera timmar eftersom det är oerhört stressande för katten att sitta i den trånga fångstburen.

Förutom att fånga in katter så måste vi ju ta hand om dem också. Vi har ingen lokal och använder oss därför enbart av akuthem. Efter att katten blivit infångad skjutsas den alltså till en privatperson som valt att öppna sitt hem för en behövande katt. Vi ser efter så att katten inte ser skadad ut och beställer sedan tid för kastrering, id-märkning och vaccination.

Vi har delat upp oss så att alla akuthem har en kontaktperson, det är olika hur ofta vi hörs av - allt beror på katten och hur van den är som har hand om den.

När katten är i akuthem är det meningen att den ska återhämta sig och socialiseras om den är väldigt rädd - vilket många av de utomhusfödda katterna är. Då gäller det för akuthemmet att ha tålamod och att kunna glädjas över de små framstegen.

Det är väldigt olika hur länge en katt behöver stanna i sitt akuthem - allt beror på hur skygg katten är och hur lång tid det tar att hitta rätt ägare till katten. En nackdel med akuthem är att det tar längre tid för katten att säljas.

Förutom att fånga in och hålla kontakten med akuthemmet så blir det många resor till och från veterinär och till akuthem med sand och mat och eventuell medicin.

Allt arbete sker ideellt på vår fritid och vår belöning är att se hur en rädd och skygg katt sakta men säkert börjar finna tillit till oss människor. Att få skjutsa hem en katt till sitt nya hem, att få uppdateringar från nya hussar och mattar är otroligt tillfredställande!
Fler artiklar

Dela
Det här är några av de
katter som behöver hem,
klicka här för att se fler.Curry

Fräsen

Thelise

Max

Belz

Steve Purrington


Artiklar

Antal besökare

Totalt: 3329815
I dag: 312Jourtelefon: 070 402 76 12Vi stöder Akutgruppen

Swish: 1236931729
Plusgiro: 58 84 73-9
Bankgiro: 727-2982
Alla pengar går oavkortat till nödlidande katter!
Org.nr: 802458-0287


[Jourhem] [Administrera] [Sitemap]
© 2009-2013 Akutgruppen - Design Roland Johansson efter en idé av Niklas Wanjura