Här är du: Hem/Katter/Våra Katter/


Framsteg, sakta men säkert... =)

Datum: 2007-08-26
Nu när jag skriver det här ligger Anubis på sängen som en liten ostbåge. =)

Det har hänt en del sen jag skrev sist. Bland annat har Anubis både hunnit börja, och sluta, med en dålig vana... Jag upptäckte nämligen att min morgontidning hade börjat bli nerkissad, och jag tror inte att brevbäraren ställer sig och pinkar på den innan han slänger ner den i brevinkastet... Anubis blev starkt misstänkt. =P Efter 4 dagar gjorde hon dock uppehåll i 2 dagar, så jag trodde att det bara var någon liten anti-DN-aggression hon behövde få ur sig. Dessvärre började det igen.. även om det kom ett till 2-dagarsuppehåll ett par dagar senare (är det ett mönster jag borde se?). Jag hade läst att ättika skulle vara bra för situationer som denna, så jag tvättade halva dörren, dörrkarmarna och golvet i hallen med ättiksvatten. Första dagen blev tidningen benådad från nerkissning. Andra dagen hade hon kissat en liten fläck, och jag trodde att ättikan inte hade hjälpt, och var beredd på att testa att tvätta med ren ättika om det inte slutade. Sedan dess har hon dock inte kissat på någon fler tidning, så det kanske hjälpte ändå!?

Det mesta som har hänt de senaste veckorna är ändå kopplat till att Anubis verkar tryggare. Jag tror att hon börjar inse att hon faktiskt bor här, att det är hennes hem lika mycket som mitt.

Förut vågade hon bara vara framme om ja knappt rörde mig, men nu har hon varit framme fast jag gått till köket, till badrummet och borstat tänderna mm. Ett par gånger har hon till och med smugit fram och kikat in till badrummet medan jag var därinne! Hon är så modig och vågar ibland sitta bara nån meter ifrån mig. Trots det är hon fortfarande lite vaksam, och springan bakom sängen är fortfarande hennes trygghet.

Detta gjordes tydligt då jag beslöt mig för att försöka klappa henne en gång. Jag höll handen ner i springan, med en sked med lite kokt skinka på. Hon rörde sig inte, så jag lade skeden på golvet och tog bort handen, men låg kvar på sängen och kikade ner och småpratade med henne. Hon vågade fortfarande inte göra något, så jag gick iväg en kort stund. Då jag kom tillbaka hade hon ätit upp all skinka utom en bit. Jag flyttade skeden lite närmare för att se om hon vågade äta den fast jag var där. Inget hände. Jag flyttade skeden lite närmare, men inget hände. Jag flyttade skeden ännu lite närmare, men då blev det för läskigt, och hon klöste till med ena tassen. Jag fick inte minsta lilla rivmärke(!) så hon ville väl egentligen inte rivas, utan bara säga åt mig att lägga av. Så jag lade av... =P

Efter det bestämde jag att krypinet bakom sängen definitivt skulle vara hennes säkra ställe, där hon är onåbar. Jag ska bara försöka klappa henne när hon är ute, eftersom hon då har förberett sig. Så länge hon håller sig på avstånd och inte kommer fram och nosar, ska jag låta henne vara. Jag tror det är viktigt att bygga upp en grundtrygghet först.

De första veckorna såg jag till att alltid ha badrumsdörren stängd om jag inte var därinne. Hon gömde sig ju under badkaret i det förra akuthemmet, och det vill jag inte att hon ska göra här. Nu har jag dock börjat lämna dörren öppen mer, främst efter att jag har duschat. Nu ikväll står dörren lite öppen och nu har hon fått smyga in där och upptäcka badrummet för första gången! Eftersom jag är lite orolig att hon ska bosätta sig under badkaret, börjar jag prata med henne efter en stund, eller om jag hör något ljud som låter som "badkarsinkrypning", och då kommer hon ut, tittar lite på mig, och lägger sig på sängen en stund innan hon smyger in till badrummet igen... =P En gång kom hon utilande självmant efter att hon råkat välta något så att det lät läskigt i det ekande badrummet. =)

Har förresten hämtat ut ett paket med kattprylar. Lite kattgodis med malt, en kattgräslåda (vattnade den i morse... spännande... den låter och luktar lite konstigt) och en kattmyntaspray. Jag sprayade klöspelaren, men än verkar hon inte reagera på det(?) =/ Får se om det händer något inatt, men det skulle inte förvåna mig om det INTE gör det. Hon verkar immun mot sådant som traditionellt gläder katter (leksaker, godis, leverpastej...). =P

Nej, nu har jag skrivit för mycket... och ändå skulle jag kunna skriva lite till! Ska lägga mig snart också, vilket känns nedrigt eftersom jag då måste skrämma iväg Anubis som nu ligger på sängen. Hon är så otroligt söt, men det är bilderna inget bra på att visa. Nåväl... godnatt och tja så länge!
 

Äldre dagböcker för Anubis:
2012-09-13 Vampyrkatten
2012-08-31 Första natten
2011-11-25 Nytt akuthem...
2009-08-04 Efterlängtade nyheter om Anubis!!
2008-03-22 Påskhälsningar från Anubis + bihang (jag)
2007-09-30 Kattdagbok en lugn, vacker hösthelg.
2007-09-10 Liten ko-katt =)
2007-08-27 Så nära!
2007-08-26 Framsteg, sakta men säkert... =)
2007-08-10 Tvåveckorsjubileum!

<< Tillbaka till Anubis


Dela
Det här är några av de
katter som behöver hem,
klicka här för att se fler.
Artiklar

Antal besökare

Totalt: 3308061
I dag: 48Jourtelefon: 070 402 76 12Vi stöder Akutgruppen

Swish: 1236931729
Plusgiro: 58 84 73-9
Bankgiro: 727-2982
Alla pengar går oavkortat till nödlidande katter!
Org.nr: 802458-0287


[Jourhem] [Administrera] [Sitemap]
© 2009-2013 Akutgruppen - Design Roland Johansson efter en idé av Niklas Wanjura