Här är du: Hem/Katter/Våra Katter/


Nytt akuthem

Datum: 2007-07-17
Lilla söta Aya har inte utvecklat samma förtroende för människor som bröderna Pan och Io gjort, så när de nu flyttat till egna hem var det dags för henne att skiljas från mamma Troya för att se om det inte går att 'få ordning' på henne med. Hon går nu i skola med farbröderna Aslan, Greven och Knäcke sedan ca fem dagar tillbaka.

Första kvällen låg hon kvar i transportburen flera timmar, det gick bra att klappa henne och hon spann, men ville inte komma ut. Jag tog filt och kattunge och gick till soffan och gosade med henne i famnen. Läskigt var det men Aslan var med i soffan och det gjorde det lite lättare. Det här är nämligen en tjej som älskar katter, hon stryker sig mot dem och spinner.

Andra dagen hittade hon badkaret, perfekt gömställe tyckte hon men matte var mindre nöjd så stora kattlådan flyttades till hallen och toadörren stängdes för första gången på två år. På tredje dagen hade alla dörrar som går att stänga stängts och lilltjejen flyttade in i min garderob. Det var matte däremot nöjd med för då gick det att gosa med henne hur mycket som helst. Oj, vad hon spinner. På kvällen serverades det tonfisk och då stod Aya och Greven sida vid sida och mumsade så då var det bara att klappa (blötmat verkar inte ha samma lockelse, då kan man lika gärna vänta tills matte gått därifrån :-)).

Fjärde dagen var en upprepning av den tredje, med Aya i garderoben och matte som gosar var och varannan timme med henne. Hon både slängde sig ner så jag skulle komma åt ordentligt och slickade på mina fingrar. Det var lite läskigt när jag stack in huvudet och pussade på henne, men samtidigt sååå mysigt. På kvällen gick det ganska lätt att locka fram henne med lek. Husse satt i ena soffan och lekte med Knäcke och jag satt i andra soffan och lockade upp henne till mig med hjälp av vippan, inga problem.

Femte dagen var det dags att jobba igen, men när jag kom hem så lekte vi i olika omgångar och jag fick klappa henne medan hon var distraherad av att leta vippan under mattan och senare under täcket när jag gick och lade mig.

Hon har lång väg kvar att gå, men fortsätter det i den här takten så kommer det nog inte att ta så lång tid. Det som är största fördelen med henne, förutom att hon gillar katter och blir modig när de är i närheten, är att hon är så fruktansvärt kelig. Hon bara älskar att bli klappad och kliad. Vi får helt enkelt muta henne med gos, tonfisk och vippa för att lära henne att läskiga saker inte är så läskiga. ;-)

 

Äldre dagböcker för Aya:
2007-08-22 Äventyr!
2007-08-01 Modigare
2007-07-24 Lyftträning :-)
2007-07-17 Nytt akuthem
2007-06-04 Efte 2 veckor

<< Tillbaka till Aya


Dela
Det här är några av de
katter som behöver hem,
klicka här för att se fler.
Artiklar

Antal besökare

Totalt: 3306623
I dag: 870Jourtelefon: 070 402 76 12Vi stöder Akutgruppen

Swish: 1236931729
Plusgiro: 58 84 73-9
Bankgiro: 727-2982
Alla pengar går oavkortat till nödlidande katter!
Org.nr: 802458-0287


[Jourhem] [Administrera] [Sitemap]
© 2009-2013 Akutgruppen - Design Roland Johansson efter en idé av Niklas Wanjura