Här är du: Hem/Katter/Våra Katter/


Uppdatering från akuthemmet

Datum: 2007-02-05
Gumman är en liten försiktig och rätt så blyg katt, men väldigt gosig de gånger man får chansen att gosa med henne. Hon är inte en katt som man kan bära runt på.
Men ligger hon någonstans och sover så kan man gå fram och klappa på henne och då spinner hon som en symaskin. Hon är inte så förtjust när det kommer främmande människor, då smiter hon in under soffan där hon känner sig trygg och säker. Men efter tag kan man se henne smyga förbi för att gå ut i köket och titta efter om det dykt upp några godsaker sen hon sist var där.
Hon är väldigt duktig på att prata, gärna nattetid när man precis har släckt lampan för att sova. =) Men efter ett tag inser hon att det är dags att sova och smyger försiktigt upp i sängen och bäddar ner sig. Sen börjar hon prata igen på morgonen när hon anser att det är dags för mig att gå upp och servera frukosten.

Jag har haft henne sen slutet på sommaren 2006, då hon flyttade hit från sitt första akuthem. När hon kom hit så var hon väldigt rädd. Allt var nytt och läskigt. Det första hon gjorde var att smita in under badkaret och satt sen där i 2-3 dagar utan att röra sig. Hon var inte ens ute under natten för att äta eller gå på lådan. Efter ett tag fick jag ta fram henne där i från, kunde inte låta henne sitta där längre utan att äta eller gå på lådan. Hon var rädd, men sa inte ett ljud. Hon varken klöste eller försökte bita mig. Efter att suttit i mitt knä ett tag så började hon spinna högt. Hon ville så gärna gosa, men vågade inte riktigt. Efter det flyttade hon in under soffan, men började smita ut under nätterna för att äta och gå på låda. Men hon hade det tufft i början för min katt Timon var inte så förtjust att ha en annan katt att konkurrera med.

Men med tiden har det blivit bättre, även om det har tagit lång tid. Nu för tiden äter de ihop, sover ihop ibland och kan leka lite smått. Gumman har blivit nästan som en "vanlig" katt nu. Hon är fortfarande lite rädd, men väldigt nyfiken och alltid pigg på någon godsak. Hon älskar att gosa men vet inte alltid riktigt om hon ska våga sig fram till en. Oftast springer hon runt mina ben och pratar och spinner. Men försöker man klappa henne så smiter hon iväg inom räckhåll. Men som sagt ligger hon ner någonstans så går det bra, då kan man även lyfta henne en liten stund och mysa. Hon kommer alltid och hälsar när jag kommer hem.

Just nu vässar hon klorna på stolen jag sitter på, men jag får inte riktigt klappa, bara nudda. =) Med mycket tid och tålamod så kommer hon bli världens gosigaste katt.

 

Äldre dagböcker för Gumman:
2007-02-05 Uppdatering från akuthemmet
2006-08-31 Fått ett nytt akuthem!
2006-06-01 Lite info om Gumman... kommer mer sedan

<< Tillbaka till Gumman


Dela
Det här är några av de
katter som behöver hem,
klicka här för att se fler.
Artiklar

Antal besökare

Totalt: 3341546
I dag: 84Jourtelefon: 070 402 76 12Vi stöder Akutgruppen

Swish: 1236931729
Plusgiro: 58 84 73-9
Bankgiro: 727-2982
Alla pengar går oavkortat till nödlidande katter!
Org.nr: 802458-0287


[Jourhem] [Administrera] [Sitemap]
© 2009-2013 Akutgruppen - Design Roland Johansson efter en idé av Niklas Wanjura