Här är du: Hem/Katter/Våra Katter/


Efterlängtade nyheter om Anubis!!

Datum: 2009-08-04
Det var väldigt länge sen jag skrev något om Anubis men nu ska ni i alla fall få veta lite om hur hon har det.

Mycket har hänt sen sist. Anubis och jag har flyttat från Solberga till Skarpnäck. Anubis var också tvungen att bo i en annan lägenhet, full med katter, under en månad då jag var bortrest.
Det var tydligen lätt att få in Anubis i bur. Jag vågade mig inte på det själv utan vände mig till Akutgruppen som kom och hjälpte mig med det, men de sa att hon inte fräste eller så alls.
Det var inte så kul för henne att bo i den andra lägenheten med de andra katterna. Trots att matte där hade delat av lägenheten så hon inte skulle behöva vara med så många katter, hade hon tydligen hållit sig gömd i transportburen i stort sett hela tiden(!) När de kom tillbaka hit med henne luktade både hon och transportburen kiss. Hon kastade sig ut och verkade glad över att ha räddats undan den hemska upplevelsen...

Anubis och jag flyttade hit för ca. 9 månader sen och vi trivs nog bra båda två. Hon är fortfarande lite rädd för mig men rädslan går väldigt upp och ner (dagsform?). Ibland håller hon mig under noga uppsikt när jag kommer för nära, och nån enstaka gång har hon utstött ett litet fräs. Oftast är hon dock väldigt modig och avspänd.

När jag flyttade in började Anubis använda en av flyttkartongerna som tillflykt. Jag har låtit henne ha kvar den för att hon ska kunna "dra sig tillbaka". Oftast är hon dock ute i lägenheten, gärna ihoprullad som en liten potatisskruv i någon av fåtöljerna. Numera reagerar hon inte när jag går runt i lägenheten och stökar, hon ligger med huvudet bortvänt och tittar inte upp om inte fotstegen närmar sig hennes fåtölj.

Anubis är heller inte särskilt rädd för dammsugaren, och om hon blir det flyr hon inte nödvändigtvis in i kartongen utan flyttar sig bara till en fåtölj längre bort. Många gånger har jag dock kunnat dammsuga under den fåtölj hon ligger i utan att hon rört en fena, bara tittat nyfiket!

En gång skulle jag få gäster och behövde rolla fåtöljerna. Jag hade bråttom och kunde inte vänta tills hon självmant flyttade på sig, så jag började rolla en fåtölj medan hon låg i den. Först en bit ifrån henne, men sedan allt närmare..... till slut rollade jag sittdynan som hon låg på, bara nån decimeter ifrån henne, och hon rörde sig inte utan "övervakade bara arbetet"! ;) Jag var inte överdrivet försiktig heller, jag rollade snarare ganska aggressivt eftersom jag hade bråttom. Helt otroligt! =)

Appropå gäster så tycker hon att det är läskigt med främmande människor. Så fort de stiger innanför dörren kryper hon in i kartongen och kommer inte fram förrän de har gått. Det finns dock en person som hon har visat sig för, och det är min pappa! Vid två olika tillfällen har hon krupit fram ur kartongen och tassat runt i lägenheten då han har varit här. Och då har hon ändå tittat på honom och vetat om att han fortfarande var kvar! =)

Jag lyckas inte föra över mina bilder från mobilen, men till nästa gång kanske jag kan fixa lite nya bilder med digi-kameran.

Somriga hälsningar,
Elin & Anubis (Gurkan)
 

Äldre dagböcker för Anubis:
2012-09-13 Vampyrkatten
2012-08-31 Första natten
2011-11-25 Nytt akuthem...
2009-08-04 Efterlängtade nyheter om Anubis!!
2008-03-22 Påskhälsningar från Anubis + bihang (jag)
2007-09-30 Kattdagbok en lugn, vacker hösthelg.
2007-09-10 Liten ko-katt =)
2007-08-27 Så nära!
2007-08-26 Framsteg, sakta men säkert... =)
2007-08-10 Tvåveckorsjubileum!

<< Tillbaka till Anubis


Dela
Det här är några av de
katter som behöver hem,
klicka här för att se fler.
Artiklar

Antal besökare

Totalt: 3309776
I dag: 459Jourtelefon: 070 402 76 12Vi stöder Akutgruppen

Swish: 1236931729
Plusgiro: 58 84 73-9
Bankgiro: 727-2982
Alla pengar går oavkortat till nödlidande katter!
Org.nr: 802458-0287


[Jourhem] [Administrera] [Sitemap]
© 2009-2013 Akutgruppen - Design Roland Johansson efter en idé av Niklas Wanjura