Här är du: Hem/Katter/Våra Katter/


Hos veterinären

Datum: 2008-12-11
Akutgruppen fångade in Jörn "Hoppetossa" och några andra kattungar samt några vuxna vid en affär utanför Åkersberga där färjan till Ljusterö går. Vi fick samtal om att det finns katter, kattungar och en skadad kattunge med brutet ben vid färjan.

Vi åkte dit på tisdagen den 2/11 Hanna, Katja, Malin, chaufförer m.m. och fick in 2 kattungar ca 6 månader och 3 kattungar ca 8v, men vi fick inte in den skadade kattungen den dagen fast Hanna och Malin satt kvar tills sent på kvällen.

Katja, Hanna och Lisa åkte dit tidigt på morgonen på onsdagen den 3/12 och det första vi fick in var en vuxen katt och vi väntade och väntade, den skadade kattungen var inne i fällan flera gånger, men vände och gömde sig. Vi stod där i regnet, satt i bilen och värmde oss i affären och till slut när vi värmde oss inne i affären så gick den lille kattungen in i fällan. Affärsinnehavaren sprang till oss och ropade det sitter en katt i fällan. Vi smög ut tysta, spända och glada. Yes, det var rätt kattunge.

Vi packade våra saker och åkte till veterinären. Nervösa, frusna och ledsna för den lille kattungen. Vi visste ju inte om det var brutet eller vad det var. Veterinären undersökte allting och det tog flera timmar. Kattungen visade sig vara en hane på ca 5-6månader. Hela undersökningsrummet luktade var och lukten kom från kattungen :( usch så hemskt...kattungen hade en kraftig infektion på hela benet som hade börjat att äta upp vävnaden, muskulaturen och skelettet :( och han hade fästingar, kattungen saknar även en bit av sin svans så någon gång har den varit bruten ...Vad han måste ha lidit...Det var verkligen tur att vi tog honom till veterinären i tid...Nu bor kattungen hos Hanna som får byta bandage 2-3 gånger per dag och smörja in hela benet med honung. Han ska vara sjukskriven 1 månad...Vi kallade honom för Hoppetossa eftersom han hoppade på tre ben. På onsdagkvällen åkte Hanna och några till tillbaks till katterna och fick in 2 vuxna katter. Mammakatten till 8v bebisar och en annan vuxen katt.

Veterinärer kostar pengar och därför skulle vi behöva lite bidrag. Om du vill skänka en slant till Akutgruppen kan du göra det på Pg.nr 26 63 86-2 och märk "Hoppetossa"

Tack på förhand!


 
 

 

 

 

 


Äldre dagböcker för Jörn:
2008-12-11 Hos veterinären

<< Tillbaka till Jörn


Dela
Det här är några av de
katter som behöver hem,
klicka här för att se fler.
Artiklar

Antal besökare

Totalt: 3378997
I dag: 1631Jourtelefon: 070 402 76 12Vi stöder Akutgruppen

Swish: 1236931729
Plusgiro: 58 84 73-9
Bankgiro: 727-2982
Alla pengar går oavkortat till nödlidande katter!
Org.nr: 802458-0287


[Jourhem] [Administrera] [Sitemap]
© 2009-2013 Akutgruppen - Design Roland Johansson efter en idé av Niklas Wanjura