Här är du: Hem/Katter/Våra Katter/


Påskhälsningar från Anubis + bihang (jag)

Datum: 2008-03-22
Hej käre läsare och glad påsk!

Jag tänkte uppdatera er om saker jag skrev om sist. Bland annat skrev jag ju om att Anubis kissade på DN och i diskhon. Jag kan nu glädja er med att det hör till svunna tider... Jag kom nämligen efterhand fram till att det hängde samman med om kattlådan var städad eller ej inför natten. Jag började i alla fall städa lådan innan läggdags varje natt, och har fortsatt så, och hon har inte kissat nån annan stans än i lådan på flera månader! Hoodeladi!

För att fortsätta på låd-temat så håller hon ett mönster där hon kissar i ena hörnet och bajsar i det diagonalt motsatta. Prydligt så det smäller! Hon gräver inte över bajset med sand, men skrapar me klorna på lådkanten några gånger som avslutning.

Anubis är fortfarande en skygg katt som inte låter sig klappas utan att man får ett slag me tassen på den hand som gjort sig skyldig till klappandet, och eventuellt ett fräs. Ett par gånger har jag dock lyckats småklappa henne! Det är främst på morgonen då jag fortfarande ligger i sängen och hon ligger i fåtöljen bredvid sängen (hennes sovplats). Då har jag kunnat klappa lätt några gånger på svansen som ligger ringlad över framtassarna. Hon ligger först stilla och tittar på handen, men efter en stund makar hon sig undan lite... även om hon inte flyr iväg utan ligger kvar i fåtöljen.

Framsteg som observerats är att hon oftast inte flyr upp på garderoben när jag kommer hem. Antingen ligger hon kvar på sängen och tittar upp lite nyfiket, eller så lägger hon sig tillrätta på en av köksstolarna. Köksbordet utgör nämligen ett lagom skydd... Som modigast är hon kanske när jag sitter vid skrivbordet och hon sitter på skrivbordet (ja, samma bord!) bara ett par decimeter bort!

Anubis är väldigt förtjust i torrfoder, och har inte brytt sig särskilt mycket om att smaka på räkor eller leverpastej med mera. Däremot tycker hon mycket om påläggsskinka klippt i små bitar. En gång gav jag henne kokt torsk och allt gick åt! Ska prova med kokt lax också.

Hennes favoritleksak är en liten grå kattmyntamus, näst efter den följer en studsboll som lyser i mörkret (lite synd, för då måste hon ju leka på natten för att maximal lek-effekt skall uppnås, och det får hon inte, men hon gillar den ändå). Nu ljög jag lite, för hennes absoluta favorit-leksak är laserpekaren.

Just i detta nu ligger hon och vilar uppe på garderoben.

En del kanske undrar varför man vill ha en katt som man inte kan klappa, men hon ger mig i alla fall stor glädje, och det är mycket roligare att komma hem nu än det var innan hon flyttade in. Min lilla sötgurka (/saltgurka?)!

Nu kikar hon ner på mig från garderobens höjd. Hon vill nog ner en stund... men jag sitter ju i vägen, precis där hon ska hoppa ner! =P Kanske löser hon det hela genom att mellanlanda på min rygg innan hon hoppar vidare till golvet (har hänt några gånger!). =)
 

Äldre dagböcker för Anubis:
2012-09-13 Vampyrkatten
2012-08-31 Första natten
2011-11-25 Nytt akuthem...
2009-08-04 Efterlängtade nyheter om Anubis!!
2008-03-22 Påskhälsningar från Anubis + bihang (jag)
2007-09-30 Kattdagbok en lugn, vacker hösthelg.
2007-09-10 Liten ko-katt =)
2007-08-27 Så nära!
2007-08-26 Framsteg, sakta men säkert... =)
2007-08-10 Tvåveckorsjubileum!

<< Tillbaka till Anubis


Dela
Det här är några av de
katter som behöver hem,
klicka här för att se fler.
Artiklar

Antal besökare

Totalt: 3308020
I dag: 7Jourtelefon: 070 402 76 12Vi stöder Akutgruppen

Swish: 1236931729
Plusgiro: 58 84 73-9
Bankgiro: 727-2982
Alla pengar går oavkortat till nödlidande katter!
Org.nr: 802458-0287


[Jourhem] [Administrera] [Sitemap]
© 2009-2013 Akutgruppen - Design Roland Johansson efter en idé av Niklas Wanjura