Här är du: Hem/Katter/Våra Katter/


Berättelse

Datum: 2008-01-09
Mitt engagemang för hittekatter började 1991 när jag fick klart för mig hur situationen såg ut. Under åren som gått har vi hjälp ett flertal misshandlade och ratade hittekatter och för varje år som gått har det bara blivit värre och värre. Det är oerhört frustrerande att veta att det finns så många hemlösa katter därute. Vi har ju både hundar och ett flertal egna katter och jag har tidigare sagt att jag inte kan ställa upp som akuthem för jag fäster mig så fort och då blir det jobbigt. När det blev en krissituation så beslöt vi oss ändå för att hjälpa akutgruppen med dessa 2 kattungar som jag nu skall berätta lite om.

Ioktober 2007 fick vi hem 2 små söta rädda och fräsande pälsbollar. Det är 2 killar som jag döpt till Atoz och Aramiz för deras charmiga sätt och deras mod. Kan inte låta bli och tänka på hur de skulle gått för dessa små moderlösa kissar om inte Akutgruppen funnits. Eftersom de levt ute och inte mådde så bra så fick vi ordna med karantän de första veckorna. När de var avmaskade och kurerade blev de också vaccinerade och sedan fick de träffa våra egna katter. Det var oerhört rörande att se hur de två små tydde sig till speciellt 3 av våra katter som också tog emot dem med öppna tassar. När de har trygghet hos en äldre katt kanske det tar lite längre tid att socialisera kissen men det är det värt. De fungerar också mycket bra tillsammans med våra hundar.

Både Atoz och Aramiz går att klappa och det kommer gärna upp i knät om man bjuder på något godis. Vi har en hund som skall medicineras morgon och kväll och hon får alltid sin tablett i något gott räkost eller leverpastej vilket de flesta katterna snappade direkt. Därför har det blivit rutin och på nolltid lärde sig Atoz och Aramis att också hålla sig framme så de också får smaka. De är också otroligt lekfulla och favoriten när matte eller husse leker med dem är laserpekaren. Alla katterna här blir vilda efter den så det behövs en viss teknik för att unvika krockar. Speciellt Atoz leker väldigt mycket själv med små möss eller bollar och han älskar att släppa dem i vattenskålen. Kanske försöker han ge mössen simlektioner för han plockar alltid upp dem igen från vattnet.

Jag har redan från börjat fått intala mig själv att dessa kissar är ett lån och de skall inte stanna här även om jag verkligen vill det. Både Athoz och Aramiz är helt underbara och förtjänar ett eget hem gärna tillsammans. Tror inte heller det blir problem var för sig bara det finns en annan katt som de får dela sitt liv med.

Hälsningar från akutmatte Else-Marie
 
 

 

 


Äldre dagböcker för Aramiz:
2008-10-14 Uppdatering om Aramiz
2008-01-09 Berättelse

<< Tillbaka till Aramiz


Dela
Det här är några av de
katter som behöver hem,
klicka här för att se fler.
Artiklar

Antal besökare

Totalt: 3309668
I dag: 351Jourtelefon: 070 402 76 12Vi stöder Akutgruppen

Swish: 1236931729
Plusgiro: 58 84 73-9
Bankgiro: 727-2982
Alla pengar går oavkortat till nödlidande katter!
Org.nr: 802458-0287


[Jourhem] [Administrera] [Sitemap]
© 2009-2013 Akutgruppen - Design Roland Johansson efter en idé av Niklas Wanjura