Här är du: Hem/Katter/Våra Katter/


Alice


Alice

Alice är en kelen hona, van vid barn, van vid andra katter, Grå
7 år 7 månader

Vi fick ett nödrop från en kvinna som berättade om Alice som tiggt efter mat och försökt komma in till boende i området. Alice födde snart 5 småttingar på en tomt vars ägare inte kunde ta in familjen men la ut lite filtar på vedhögen där de höll till. Detta var dock inte någon säker plats för små ungar att växa upp på och på marken vore de lätta byten för rovdjur. Den nyförlösta lilla Alice fick inte heller i sig tillräckligt med näring för att räcka till sig själv och de små. Situationen var akut för den lilla familjen som illa kvickt fick komma till tryggheten i ett av våra underbara akuthem. Där visade sig Alice vara en exemplarisk mamma till sina ungar.

Efter att hennes ungar var avvanda dröjde det inte länge innan den underbart vackra Alice fick ett eget hem. Hon har dock visat sig vara en utpräglad utekatt och har svårt att anpassa sig helt till ett liv inomhus. Vi söker därför ett hem med utgångsmöjligheter i en trygg omgivning, åtminstone under sommarhalvåret. Vintertid kan det räcka bra med en inglasad eller innätad balkong. Alice kan vara ensamkatt eller bo med andra katter men är väldigt rädd för hundar. Hon är också van vid barn.


Så här skriver hennes nuvarande matte om Alice:

Alice är en jättesnäll katt som har ett hjärta av guld. Hon klöser bara på sitt klätterträd och en hård matta i hallen. Hennes favorit syssla är att äta, sitta vid fönstret och på klätterträdet där hon även sover. Ska man ha Alice är klätterträd a&o och hon älskar när man har dem vid fönstret och ute på balkongen.

Alice är en utekatt som har grym jagarinstinkt. Hon gillar inte hundar men hon är extremt tacksam till människor. Hon gillar att vara själv och hon säger till när hon vill bli klappad. Att klippa hennes klor är hur lätt som helst och hon älskar att bli borstad. Hon gillar all mat, rekommenderar dock ett bra veterinär foder då hon ogillar billigt Ica mat och ska man ge blötmat ta en utan mkt fett då hon har lätt att lägga på sig kilon.Här kan du läsa mer om hur adoptionen går till
Alice har fått ett hem.
Dagbok för Alice:
2013-10-17
2013-09-04 Mamma Alice en vacker ock klok mamma
2013-09-04 Mamma Alice älskar att vara mamma till sina underbara ungar
Dela
Det här är några av de
katter som behöver hem,
klicka här för att se fler.Bea

Helga

Alfrida

Signe

Maja

Gustaf


Artiklar

Antal besökare

Totalt: 3382279
I dag: 1457Jourtelefon: 070 402 76 12Vi stöder Akutgruppen

Swish: 1236931729
Plusgiro: 58 84 73-9
Bankgiro: 727-2982
Alla pengar går oavkortat till nödlidande katter!
Org.nr: 802458-0287


[Jourhem] [Administrera] [Sitemap]
© 2009-2013 Akutgruppen - Design Roland Johansson efter en idé av Niklas Wanjura