Här är du: Hem/Katter/Våra Katter/


Herr Randig


Herr Randig

Herr Randig är en tam hane, van vid andra katter, Korthårig bruntigré med vitt
13 år 5 månader

Herr Randig är en stor kille som upptäcktes av mig som bor i huset. På baksidan av huset finns en parkeringsplats med bland annat en bil som inte var i bruk med bakrutan borta och en ikeakasse över bakrutan och tejpen lite släppt i sidan och där gick Herr Randig in och ut.
Jag såg honom första gången i september. När jag dagligen gick förbi bilen såg jag honom liggandes i framsättet på bilen. Jag började sätta in mat och vatten till honom genom öppningen på bakrutan och han åt upp allt. Han fick mat 2gånger dagligen. Jag hörde mig för bland folk men ingen visste vem han var.
Sen kom vintern och jag fick svårt för att sova gott inne i värmen i sängen när jag visste att han låg i bilen. Jag läste på Akutgruppens hemsida om tips om frigolithus till katt och byggde ett och baksade in huset i bilen. Han anammade huset med en fäll i. Oh vad glad jag blev för nu slapp han frysa. Jag pratade med ägaren till bilen att katten bodde i den, han planerade att skrota bilen men jag fick dispens för att hinna att ta in katten någon annanstans men var alla katt hem är ju fulla. Jag fick napp hos min brorsdotter Christine som var beredd att ta in honom till sig ett tag.Jag vände mig till akutgruppen och bad om hjälp . Och det fick jag genom att Christine var beredd att vara akuthem så kunnde de ta ansvar för honom. Till saken hör att Herr Randig inte var tam och mycket rädd för oss människor.
Sen följde en lång period att försöka fånga honom men det gick inget vidare, tills en dag jag ställde in en fälla i bilen med mat i sen gick jag ner en gång i halvtimmen och tittade till fällan. Vid 00.30 på natten satt han i fällan och morrade. Jag la över en filt på fällan för att han skulle bli lugnare, men han fortsatte att morra.
Jag tog upp honom till mig och satte in honom i min klädkammare, som jag gjort i ordning med sovplats, mat och kattlåda, öppnade fällans dörr och stängde om honom för att ha skulle få lugna ner sig under natten. Jag var så uppspelt och glad att äntligen få in honom från kylan och smsade mina vänner om att nu är han inne. Mina egna 4 hankatter var vid tillfället ute på landet.
Dagen efter öppnade jag dörren till klädkammaren och efter några timmar gick han ut och lade sig under soffan. Där låg han resten av dagen.
På natten hörde jag hur han åt och gick på lådan. Efter ännu en dag när jag kom hem från jobbet låg den lilla stora Herr Randig i en korg i sovrumsföstret. Hjärtat snörpte ihop sig på mig då jag visste att jag skulle åka iväg med honom om en timme till nya akuthemmet .Jag fick hjälp utan dramatik att ta in honom i en kattkorg och åka med honom till akuthemmet. Vi kunde sticka in ett finger och kela med honom när han var i kattburen. och inga morrningar .Han fick ett eget rum och en fotölj där han genast lade sig och lät sig klappas om än lite reserverad.Efter en veckas vila så var det dags för vetrinärbesök för kastration , chipmärkning och vaccination. Nu verkar det som om Herr Randig tycker att det är skönt att fått kommit in i värmen och slipper vara ute i kylan och jaga frusen mat.Han går mycket bra ihop med akuthemmets befintliga 2 katter.Han är klappbar men lite rädd för händer. Han år stor och vacker med ett stort vackert huvud . Jag tror att om rätt person med stort hjärta öppnar sitt hem för denna Herre kommer man att få en mycket fin vän,Här kan du läsa mer om hur adoptionen går tillHerr Randig vilar i sin favoritfotölj.

Herr randig softar

Riktigt avslappnad

rolig pose

Knäkissen

Vilar på soffan med gammelkissen


Dagbok för Herr Randig:
2012-01-30 Herr randig i dagsläget
2012-01-30
2011-02-26 Herr Randig börjar ta för sig.
Dela
Det här är några av de
katter som behöver hem,
klicka här för att se fler.Bea

Helga

Alfrida

Signe

Maja

Gustaf


Artiklar

Antal besökare

Totalt: 3385393
I dag: 1197Jourtelefon: 070 402 76 12Vi stöder Akutgruppen

Swish: 1236931729
Plusgiro: 58 84 73-9
Bankgiro: 727-2982
Alla pengar går oavkortat till nödlidande katter!
Org.nr: 802458-0287


[Jourhem] [Administrera] [Sitemap]
© 2009-2013 Akutgruppen - Design Roland Johansson efter en idé av Niklas Wanjura