Här är du: Hem/Katter//Tassavtryck/Athoz och Aramiz


I Okt. 2007 blev jag akutmatte till 2 små kattungar genom Akutgruppen. Kissarna var mycket rädda när de kom till oss de döptes till Athoz och Aramiz.
De var otroligt rädda och till en början behövde de mycket vård mot snuva och dåliga magar. När det rättade till sig kunde vi ta dem till veterinären för vaccination. Därefter fick de träffa våra egna katter som delade på att ta hand om dem på bästa sätt.
Pojkarna har alltid uppskattat annat kattsällskap framför människor. När vi haft dem i 2 år så adopterade vi dem för då var jag mycket fäst vid dem och ville inte att de skulle behöva flytta.
I april 2010 visade Athoz tecken på att inte må bra, han haltade och drog sig undan mer och mer. Jag beställde då tid hos veterinären och efter röntgen fick han diagnosen spondylos i ryggen. Veterinären gav inte mycket hopp och det enda var smärtlindring som gällde. Jag blev väldigt ledsen och tänkte att en katt kan inte gå på smärtlindring särskilt länge utan andra biverkningar. Kissen var inte ens 3 år fyllda så det kändes väldigt dystert.
Han blev ordinerad Metacam hög dos till en början och sedan nedtrappning. När vi minskade dosen fick han mera ont och jag fick höja igen. Jag sökte efter information på nätet och hittade på människa och hund men inte katt. Via de sidorna hittade jag Seraquin ett kosttillskott för hund och katt och köpte de direkt.
På morgonen fick Athoz Metacam och på kvällen 2 tabletter Seraquin som han åt som godis. Efter 1 månad såg jag en klar förbättring. Några veckor senare började Athoz dregla efter Metacam och mina farhågor besinnades och jag slutade direkt att ge det.
Vid samma tidpunk upptäckte jag av en slump ett veterinärfoder RC Mobility för katter med Artros och andra ledproblem som jag köpte. Eftersom Aramiz med största sannolikhet kommer få samma problem så ger jag även honom Seraquin och Mobility i förebyggande syfte. Det gäller att mota olle i grind och förhoppningsvis slipper han problemet.
Idag mår Athoz mycket bättre och är med hela tiden och försöker tigga godbitar vid matbordet. Han är också mycket pigg och lekfull och äter bra.
Det blev lite långt men jag ville gärna dela med mig och säga att man skall inte ge upp. Även om det ser dystert ut från början så kan det vända. Finns det något jag lärt mig under åren så är det att veterinären inte alltid har rätt.
Athoz och Aramiz är två helt underbara kissar och de berikar vårt liv på många sätt.


Dela
Det här är några av de
katter som behöver hem,
klicka här för att se fler.Curry

Fräsen

Thelise

Max

Belz

Steve Purrington


Artiklar

Antal besökare

Totalt: 3341260
I dag: 6807Jourtelefon: 070 402 76 12Vi stöder Akutgruppen

Swish: 1236931729
Plusgiro: 58 84 73-9
Bankgiro: 727-2982
Alla pengar går oavkortat till nödlidande katter!
Org.nr: 802458-0287


[Jourhem] [Administrera] [Sitemap]
© 2009-2013 Akutgruppen - Design Roland Johansson efter en idé av Niklas Wanjura