Här är du: Hem/Katter//Tassavtryck/Chippen (fd Lukaz)


Precis som jag skrev i mina tidigare mail, så var min framtidstro att Chippen skulle bli trygg hos oss. Han går ständigt med svansen uppe i vädret och trycker sig kelsjukt mot våra ben.... en liten gotte-tiggare är han allt.

I början åt han så fort att han kräktes ofta, men det har blivit mycket bättre och förekommer inte alls numera. Han äter nog det mesta, men som sagt hans runda lilla kropp ska ju inte bli rundare. Han äter mycket lugnare också, så han förstår nog att det finns mat att hämta i detta hushåll :-)

Stegvis lyfte vi upp honom från golvet i början, några centimeter i taget, tills han blev van att vi pysslade och höll på med honom. Det är gott att han har förtroende till oss. Vi plockar honom upp i famnen och kramas o pussas med honom, vilket han tycker är ok o börjar spinna. Han har ett så roligt sätt att trycka ihop hakan mot bröstet o väntar på pussar :-)

Allt har dock tagit sin lilla tid. Chippen har varit rädd många gånger och sprungit snabbt iväg när någon gått för hastigt fram eller om det har varit något annat som skrämt honom. Tyvärr är inte Nova (vår hona) och Chippen de kompisar, som jag hade önskat de kunde ha varit... alltså, de respekterar varandra och är inte arga på varandra och så, men de sover inte på samma fläck heller. De kan ligga på sängen med några cm från varandra, men inte närmare :-)
De leker, busar och jagar varandra, så ibland kommer det lite morrande och enstaka skrik från dem. Samtidigt är vi tacksamma för att det inte är cat-fight av den farliga sorten där de gör varandra illa. Nej då, inte alls.... de är mer snälla mot varandra än vad de kivas med varandra. Konstigt nog så är de ändå nära varandra och håller ihop överallt i huset.
Nej, jag klagar inte... de är två olika individer och har sin integritet och det är viktigt. De accepterar varandra.

Det är så roligt att höra hur Chippen går omkring och pratar. Han ljudar lite kvittrande på något sätt. Han jamar och "kvittrar" flera gånger och vi ropar tillbaka. Jag kan tänka mig att han vill veta var Nova är (hon är ju ganska tyst och svarar ju inte :-) ) och att vi finns nära också. När Chippen sitter och tittar ut genom fönstrena, så hörs det "smackande" och han pratar på... det är fåglar och andra katter på gården eller barn som leker och människor som går förbi, som fångar Chippens nyfikenhet.

Yngste sonen Philip är favoriten. Chippen följer honom, liksom Nova gör. Lockar Philip, så kommer Chippen glatt springande och jamar tillbaka. Det händer en del gånger att Chippen hoppar upp till honom i sängen och lägger sig spinnande intill (även jag har fått ynnesten några gånger). Även till min äldste son, Cevin, går Chippen och stryker sig hos och jamar. Chippen är mer än kill-tyckare än vad han tycker om tjejer... även om han såklart accepterar även mig <3

En snäll go' kisse, som inte använder sina klor mot oss, förutom när han spinnande trampar på oss. Det känns gott i hjärtat. Han har verkligen accepterat oss alla i familjen.

Han är allt en liten larv-pelle... Chippen-charmör.

Vi har det bra och Chippen trivs. Kram från Chippen med familj - hälsningar Annhelen


Dela
Det här är några av de
katter som behöver hem,
klicka här för att se fler.Curry

Fräsen

Thelise

Max

Belz

Steve Purrington


Artiklar

Antal besökare

Totalt: 3343007
I dag: 1545Jourtelefon: 070 402 76 12Vi stöder Akutgruppen

Swish: 1236931729
Plusgiro: 58 84 73-9
Bankgiro: 727-2982
Alla pengar går oavkortat till nödlidande katter!
Org.nr: 802458-0287


[Jourhem] [Administrera] [Sitemap]
© 2009-2013 Akutgruppen - Design Roland Johansson efter en idé av Niklas Wanjura