Här är du: Hem/Katter//Tassavtryck/Melker


Melker luftar sig på lobryggan i Nordanås, Örnsköldsvik sommaren 2009.

Melker kom till mig och min kattjej Sivan i mars 2009 efter det att jag sett den vackre pojke på Akutgruppens hemsida. Det kändes som att vi hörde ihop! Den första veckan bodde Melker på städskåpet i köket, han åt och sov där uppe och gick bara ned när han behövde gå på lådan. Sivan vaktade dock lådan nästan hela tiden genom att ligga i den och kika upp på Melker. Melker fick passa på när hon gjorde något annat och en gång kissade han på skåpet. Allt rann rakt ned på mormors bröllopsservis. Men vad gjorde det! Efter några dagar till stod plötsligt Melker i hallen, och efter ytterligare någon vecka var han och Sivan kompisar!
Helt plötsligt låg de tillsammans på sängen.

I somras fick Melker följa med på semester till Örnsköldsvik, han klarade 60 mil i bil med bravur. Han blev lite stressad och kissade en gång, men numera går bilturer väldigt bra. Han blev nästan genast kung i Nordanås, där mina föräldrar bor lantligt på en stor gård. Han satte en del katter på plats och blev kompis med andra, och de tvåbenta charmade han på en gång. Han kom alltid när man ropade på honom och verkade trivas med att vara ute och busa på dagarna och komma in i tryggheten på natten. Melker hann också med en operation i somras. När han kom till mig i vintras hade han en otäck knöl i sitt öra, och veterinären i Övik tyckte att den skulle tas bort. Självklart! I juli opererades Melker, allt gick bra och det visade sig att knölen var en godartad tumör. Tack och lov! Melker fick ha krage i tio dagar innan stygnen togs bort, veterinären har verkligen gjort ett bra jobb. Det kan inte ha varit lätt att sy i ett tunt kattöra! Efter åtta veckor på landet kom vi hem igen till Kungsholmen, och allt gick bra. Melker verkar ha fattat att lägenheten är hans hem och att Nordanås gäller på ledigheter.

Melker är verkligen en fin kille, varm och godhjärtad. Han bjuder på enorma puttar, sover på min kudde och står mellan mina ben när jag lagar mat. Han möter mig alltid i dörren och delar ut massor av helande kattkraft och kärlek! Sivan och han har blivit kompisar och busar, jagar varandra genom lägenheten, spejar i sitt kattält och leker i tunneln som jag har köpt till dem. De tvättar varandra och Sivan ser efter Melker som en liten son. I Nordanås vaktade hon hela tiden på honom och de jagade i team. Till alla som funderar på att skaffa en katt, gör det via Akutgruppen. Jag var först orolig till hur det skulle gå att ta en vuxen katt som varit vild men det har gått otroligt bra! Melker charmar alla och verkar så nöjd med att ha fått ett varmt hem, en matte, en kompis, egna matskålar och skön säng att sova i om natten.

Pussar och tasstramp, Melker, Sivan och matte Malin


Dela
Det här är några av de
katter som behöver hem,
klicka här för att se fler.Curry

Fräsen

Thelise

Max

Belz

Steve Purrington


Artiklar

Antal besökare

Totalt: 3342870
I dag: 1408Jourtelefon: 070 402 76 12Vi stöder Akutgruppen

Swish: 1236931729
Plusgiro: 58 84 73-9
Bankgiro: 727-2982
Alla pengar går oavkortat till nödlidande katter!
Org.nr: 802458-0287


[Jourhem] [Administrera] [Sitemap]
© 2009-2013 Akutgruppen - Design Roland Johansson efter en idé av Niklas Wanjura