Här är du: Hem/Hjälpa till/Volontär/Volontär i Akutgruppen


Det är enkelt - ju fler engagerade vi är i Akutgruppen, desto fler katter kan vi hjälpa.

Som volontär ger du så mycket tid du vill och kan, vi är tacksamma för allt du kan göra. Det kan stundtals vara lite slitigt men belöningen är stor - att veta att du hjälpt katterna till ett bättre liv!
Att vara volontär innebär att man arbetar mycket självständigt med de katter som vi får in. Framförallt är volontären kontaktperson för akuthem, och tar ansvar för att katterna får sina veterinärkontroller, vaccineringar, märkningar och kastreringar.
Inom Akutgruppen hittar du som volontär till stor del dina uppdrag själv - det finns ingen som talar om för dig vad det är du ska ta tag i, utan du deltar aktivt, framförallt genom att vara inne på vårt forum och följa diskussioner och ärenden där. Självklart får du stöd och hjälp av oss andra i gruppen, främst genom forumet.

Som volontär sitter du också ute med fällor, tar katter till och från veterinär, besöker nya akuthem eller permanenta hem, står på mässor, uppdaterar hemsidan, har kontakt med akuthem, sätter upp informationslappar, besvarar e-post och telefonsamtal m.m.

För att det inte ska bli överväldigande och förvirrande i början, så blir du aktivist, med en fadder som har till uppgift att slussa in dig i vårt sätt att arbeta.
Innan du blir volontär fullt ut, så ska du ha varit med om alla delar av hanteringen, under handledning av någon i gruppen. Under tiden kommer du då att lära dig mer om vårt sätt att arbeta, så att du tryggt kan stå på egna ben när du känner dig mogen att vara volontär.

Hör av dig till oss, genom att klicka här. Du behövs!!
Fler artiklar

Dela
Vi behöver ett hemBlixten

Kelly

Willa

Kisen

Cornelia

My


Artiklar

Antal besökare

Totalt: 2347060
I dag: 1365Jourtelefon: 070 402 76 12Vi stöder Akutgruppen

Plusgiro: 58 84 73-9
Bankgiro: 727-2982
Alla pengar går oavkortat till nödlidande katter!
Org.nr: 802458-0287


[Akuthem] [Administrera] [Sitemap]
© 2009-2013 Akutgruppen - Design Roland Johansson efter en idé av Niklas Wanjura