Här är du: Hem/Just Nu!/Just nu!


TACK!


Vi är beroende av privata gåvor och är så innerligt tacksamma för alla vi får, stora som små! Vi är så glada för alla er givmilda personer där ute som tänker på våra kissar och ni ska veta att vartenda öre går till dem. Kom ihåg oss vid nästa löning och skänk en gåva du också - nu är det enklare än nånsin: Swisha till 1236931729! Du kan också sätta in din gåva på Plusgiro 58 84 73-9 eller Bankgiro 727-2982 eller ännu bättre - sätt upp en automatisk överföring. Passa dessutom på att bli medlem! Läs mer här.

Oavsett vilket sätt du väljer att ge din gåva på, skriv gärna ett meddelande så vi vet vem pengarna är från och vad de gäller!

Tack snälla!
Söker du den perfekta presenten till en ung, blivande katt-räddare? Eller vill du kanske föra vidare din passion för hemlösa katter till nästa generation? "Kattsveket" är skriven av Mari Bister och är den första delen i en deckarserie med djur- och djurskyddstema för 6-10-åringar. "Kattsveket" handlar om upphittade, övergivna kattungar och jakten på den som övergav dem, och berör problematiken kring hemlösa/övergivna katter.

Just nu skänker Mari 30kr per exemplar som köps genom oss till vår verksamhet! Köp Kattsveket för 99kr + frakt (skickas i vadderad portopåse) genom att skicka din beställning inklusive namn, leveransadress och hur många exemplar du vill beställa till info@akutgruppen.com. Du får ett mail tillbaka med betalningsinstruktioner. All vinst från försäljningen går oavkortat till våra hemlösa katter!

Sprid kunskapen om hemlösa och övergivna katter - det är hos barnen det börjar!Vi kan inte nog påpeka hur viktigt det är att du ID-märker din katt! ID-märk oavsett om den är en inne- eller utekatt - även en innekatt kan smita ut. Besök gärna ID-märkningskampanjen (klicka på bilden) och lär dig någonting nytt. Visste du till exempel att din katt är totalt rättslös utan ID-märkning?

Minst lika viktigt är det förstås att kastrera din katt. Visste du att en enda okastrerad hona under sin livstid kan få 120 kattungar? Och du som har en hankatt - tänk på att han kan sätta en massa småttisar till en värld av hemlöshet och lidande, även om problemet inte blir DITT. Det är viktigt att kastrera också en innekatt! Den kan rymma och det är då dessutom större chans att den kommer tillbaks eller inte springer så långt om den är kastrerad.Är du en eldsjäl?
Tyvärr har vi väldigt få akuthem som kan ta emot blyga katter, och det är ju framför allt dessa vi i Akutgruppen fokuserar på - katterna som har extra svårt att få hjälp hos andra katthem. Allra sötaste Anubis på bilden ovan var en av dem. Idag bor dock Anubis i ett eget för-alltid-hem och är en trygg och social katt som älskar sin matte och sina kattkompisar.

Att öppna sitt hem för en blyg katt är lite speciellt och vi vill att du ägnar några minuter varje dag till att socialisera katten, med vår hjälp förstås! Det arbete man gör med en den blyga katten får man tusenfalt igen av alla de små och stora framsteg katten gör - det är otroligt att få följa hans eller hennes utveckling!

Brinner du lite extra för katter? Har du plats för en (till?) i ditt hem? Vi söker akuthem både med och utan andra katter, så om du har platsen, lusten och tålamodet hör av dig till akuthem@akutgruppen.com.

Tipsa gärna dem omkring dig - kanske någon av dina vänner vill bli akuthem? Dela till exempel gärna vidare vår Facebooklänk eller hänvisa till vår hemsida!Vill du göra mer för hemlösa katter?

För att kunna hjälpa katter in till tryggheten behövs en hel del personer som kan hjälpa till med infångningar, att vara kontaktperson till akuthem osv. Vill du veta mer om vad du kan göra för hemlösa katter? Läs här!Önskelista

Just nu är vi i stort behov av följande saker:
- Feliway (adaptrar och refiller)
- Klösträd i gott skick
- Kattsand
- Kattlådor
- Akuthem! :)

Om du har något av detta att skänka, maila till oss!


Visste du detta?


Om rökning: Katter drabbas lätt av problem med andningsvägarna och rökning (framför allt inomhus) kan orsaka astma och andra problem hos din katt. Utsätt inte din vän för detta utan avnjut istället din cigarett utomhus.

Om din balkong: Enligt lag måste en balkong som är belägen mer än fem meter över marken och där katter vistas ensamma vara försedd med nät eller liknande för att förhindra katten från att falla ner. (SJVFS 2008:5 3kap 8§). Läs en förtvivlad mattes historia och mer information här.Akutgruppens blogg
I bloggen hittar du mer djupgående berättelser om våra katter och framför allt kan du läsa mer om hur Akutgruppen jobbar. Läs om våra och katternas äventyr och missa inte underbart söta kattungar just nu! Klicka här för att komma till bloggen!

Akutgruppen på Facebook
Klicka här
eller sök på "Akutgruppen" för att bli medlem och bjuda in dina vänner!
Dessutom kan du dela med dig av innehållet här på vår site, på din facebook-sida, genom att klicka på knappen "Dela" längst ner på sidan.

Upphittade katter på Facebook
Anette Ekström har startat en grupp på Facebook för upphittade och bortsprungna katter. Gå med för att hjälpa djuren hitta hem och sprida efterlysningslistan. Klicka här för att komma till gruppen. Jättebra initiativ tycker Akutgruppen!


Blyga katter
Vi är, som alltid, i extra stort behov av akuthem till blyga katter - katter som inte haft så stor kontakt med människor. Det är många kissar som vill komma in till trygghet, till tillgång på mat och vatten varje dag och till ett hem där man inte behöver slåss för sin överlevnad. Katten på bilden är Hilding-Vilding som efter ett hårt liv njöt i många år av livets glada dagar i soffan i sitt akuthem.

Vill du också hjälpa en Hilding-Vilding till ett nytt liv? Tveka inte utan ta kontakt med oss på en gång! Här kan du anmäla dig som akuthem och här kan du läsa mer om hur det går till att ta hand om en blyg katt! Tack för ditt stöd!Om din katt skadas eller blir sjuk kan sjukvårdskostnaderna bli väldigt höga. Se till att försäkra din katt så att du har råd med omvårdnaden om oturen är framme. Akutgruppen får ett välbehövt bidrag för varje försäkring (dvs. inte bara för katter, alla djurförsäkringar räknas) som tecknas via Agrias ombud Lotta Eriksson. Kontakta Lotta direkt på 08-522 194 80 eller 070-715 57 72.

Tänk dig för innan du tar på dig ansvaret för ett kattliv - har du inte råd att kastrera och försäkra din katt så har du inte heller råd att skaffa katt.


Kan du ta en stallkatt? De allra flesta katter vi tar in utifrån blir trevliga huskatter som trivs bra med livet som innekatt, men det finns ett fåtal som aldrig riktigt lär sig trivas med livet inomhus och blir knäkatter. En del vill ha en närhet till människor, utan att bli rörda, och skulle trivas perfekt i ett stall eller på en gård, där de får tillsyn och mat, men inte har så mycket krav på sig att bli tama och gosiga. Kan du erbjuda en katt det? Tveka inte att höra av dig till oss!

Kan du fota? Akutgruppen är i stort behov utav fotografer! Kan du fota våra katter, är du fotograf eller har foto som hobby? Som fotograf åker du runt till våra akuthem där kissarna bor och tar bra bilder på dem som vi sedan använder på vår hemsida (eller kanske till en framtida kalender). Det är alltså bra om du har bil och körkort och kan ta dig till akuthemmen för egen maskin. Klicka här om du är intresserad av att bli fotograf!


Fler artiklar

Dela
Senaste Nytt


2017-08-21
Katten Teo(1496) har fått en ny bild.

2017-08-21
Katten Leo(1498) har fått en ny bild.

2017-08-21
Katten Kim(1499) har fått en ny bild.

2017-08-21
Katten Leo(1498) har fått en ny bild.

2017-08-21
Katten Iza(1497) har fått en ny bild.

2017-08-21
Katten Felicia(1495) har fått en ny bild.

2017-08-21
Katten Kelly(1472) har fått hemsidestexten uppdaterad.

2017-08-20
Katten Felicia(1495) har fått hemsidestexten uppdaterad

2017-08-19
Katten Walter(1479) har fått hemsidestexten uppdaterad.

2017-08-19
Katten Wespa(1480) har fått hemsidestexten uppdaterad.

2017-08-19
Katten Willa(1481) har fått hemsidestexten uppdaterad.

2017-08-19
Katten Willa(1481) har fått en extrabild.

2017-08-19
Katten Willa(1481) har fått en extrabild.

Jourtelefon: 070 402 76 12Vi stöder Akutgruppen

Plusgiro: 58 84 73-9
Bankgiro: 727-2982
Alla pengar går oavkortat till nödlidande katter!
Org.nr: 802458-0287


[Akuthem] [Administrera] [Sitemap]
© 2009-2013 Akutgruppen - Design Roland Johansson efter en idé av Niklas Wanjura