Här är du: Hem/Hjälpa till/Jourhem/Att vara jourhem


Då Akutgruppen inte har någon lokal är vi helt beroende av privatpersoner som öppnar sitt hem för en eller flera katter och blir s.k. jourhem. Som jourhem hos Akutgruppen ansvarar du för kattens dagliga skötsel men den kvarstår i Akutgruppens ägo tills dess att den blir adopterad och får ett permanent hem. Vi ansvarar också för eventuella vaccinationer, kastreringar mm. och transporter i samband med dessa.

Klicka här för mer information och våra jourhemsvillkor.

Du väljer själv vilka slags katter du kan tänka dig att ta in i ditt hem; hanar, honor, vuxna, ungar, dräktiga honor, tama, blyga osv. - det är ju viktigt att vi placerar rätt katt i rätt hem för att alla ska trivas. Låt dig inte hindras av att du redan har katt, småbarn, hund etc.; vi har katter som är vana vid både hundar, barn och andra katter. Vissa kan dock inte umgås med andra katter och därför är det inte heller något hinder om du inte har katt.

Även om många av våra katter är riktiga kelgrisar har en del haft begränsad eller ingen kontakt med människor. Att öppna sitt hem för en blyg katt är lite speciellt och vi vill att du ägnar några minuter varje dag till att socialisera katten. Det arbete man gör med den blyga katten får man tusenfalt igen av alla de små och stora framsteg katten gör - det är otroligt att få följa hans eller hennes utveckling! Du behöver inte ha någon erfarenhet av blyga katter, bara tålamod och ett stort hjärta. Alla jourhem får också en kontaktperson inom Akutgruppen som finns tillhands med råd och stöd.
Läs mer om socialiseringsarbete.


På bilden syns Anubis som var en liten blygis. Idag bor hon i ett eget för-alltid-hem och är en trygg och social katt som älskar sin matte och sina kattkompisar.


Du bestämmer hur länge du vill vara jourhem och om något inträffar som gör att du inte längre vill eller kan vara jourhem gör vi naturligtvis allt för att flytta katten så fort som möjligt, men det är viktigt att veta att det inte är säkert att det kan ske omedelbart. Allt beror på tillgången av jourhem.

För att hjälpa fler katter till ett tryggare liv behöver vi fler jourhem så anmäl dig nu! Maila oss eller ring 0704 027612.

Om du går i kattköpartankar men inte riktigt vet hur det är att vara kattägare så är detta ett gyllene tillfälle att prova på!

Tipsa gärna dem omkring dig - kanske någon av dina vänner vill bli akuthem? Dela till exempel gärna vidare vår Facebooklänk eller hänvisa till vår hemsida!Fler artiklar

Dela
Det här är några av de
katter som behöver hem,
klicka här för att se fler.Bea

Helga

Alfrida

Signe

Maja

Gustaf


Artiklar

Antal besökare

Totalt: 3378951
I dag: 1585Jourtelefon: 070 402 76 12Vi stöder Akutgruppen

Swish: 1236931729
Plusgiro: 58 84 73-9
Bankgiro: 727-2982
Alla pengar går oavkortat till nödlidande katter!
Org.nr: 802458-0287


[Jourhem] [Administrera] [Sitemap]
© 2009-2013 Akutgruppen - Design Roland Johansson efter en idé av Niklas Wanjura